Incepand cu anul 2010, clubul IMPACTIIII din cadrul programului IMPACT al Fundației Noi Orizonturi organizează anual, in curtea Liceului „Onisifor Ghibu”, festivalul „GhibStock”.

Festivalul ajuta tinerii sa vada altfel scoala, ca pe un mediu placut si atractiv pentru petrecerea atat a timpului liber cat si a timpului dedicat orelor. Liceul nostru a capatat o reputatie mai buna datorita festivalului si proiectelor IMPACT. Restul comunitatii tinere din Cluj, dar mai ales elevii Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” si-au dat seama ca si liceeni pot realiza lucruri mari. De asemenea, au inceput sa vada scoala si ca pe un mijloc de a imbunatatii si de a mentine mediul in care traiesc.

Acest eveniment este unul unic în Cluj-Napoca, fiind realizat de catre elevi și pentru elevi. Tinerii din liceele clujene sunt invitati sa ia parte la activitati inedite create special pentru ei. Astfel, la 4 ediții organizate până acum, au fost concerte susținute de trupe cunoscute ca Suie Paparude, Mr. Levy, Mute, Lights Out, RehabNation sau Tupa OM dar si de trupe clujene în curs de afirmare ca BloodPrint, Sinfold, Ego, Loud Empire, The Pass sau Chiliez, catarari pe panou, tiroliana, pod indian, proiectii in aer liber de scurtmetraj, graffiti, teatru, workshop-uri de animatie, fotografie, make-up dar si alte activitati distractive s-au derulat special pentru tinerii prezenti.

Fiind un eveniment caritabil, fondurile au fost donate în fiecare an, unei nevoi identificate in comunitate. Astfel, la prima editie, din donatiile obtinute s-a reabilitat un spatiu in paragina din curtea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, astfel obtinandu-se un cadru in aer liber pentru desfasurarea orelor de curs. In urma celei de-a doua editii, am organizat mai multe activitatii si excursii pentru un grup de 20 de copii în prag de abandon scolar din satul Caianu, pentru constientizarea importantei scolarizarii. In urma celei de-a treia editii, donatiile stranse au fost oferite Eugeniei Negret in varstă de 20 de ani din Craiova pentru tratamentul cancerului mandibular recidiv. In anul patru festivalul a avut ca scop strangerea de fonduri pentru amplasarea unui punct de informare turistica/ biblioteca mobila in centrul orasului Cluj-Napoca.

In toti cei patru ani festivalul s-a bucurat de un real succes devenind un brand atat pentru cartierul Grigorescu cat si printre liceeni clujeni si nu numai. Datorita succesului festivalul GhibStock 3 a fost nominalizat la Cluj Life Awards, sectiunea „Cel mai tare festival de muzica” – Premiu ” 3 zile si 3 nopti”. Iar in urma editiei 4 am fost invitati la festivalul Peninsula cu bibiloteca mobile pe parcursul celor 3 zile de desfasurare. De asemenea pe parcursul celor patru ani am fost prezenti in presa clujeană. Pagina oficială: http://www.facebook.com/Ghibstock.

In continuare v-am atasat cateva linkuri: