În cazul unor abateri disciplinare ale elevilor de la regulamentul de ordine interioară al şcolii, care sunt sancţiunile prevăzute?

In regulamentul de ordine interioară, la capitolul « Drepturile şi obligaţiile elevului » se poate găsi subcapitolul « Sancţiuni ».

Care este uniforma şcolii şi dacă este purtarea sa obligatorie?

În urma hotărârii CA purtarea uniforme şcolare cu insigna liceului este obligatorie.

Care sunt mijloacele de acces spre Liceul Teoretic «Onisifor Ghibu » ?

Se poate ajunge înspre Liceul Teoretic «Onisifor Ghibu» cu mai multe mijloace de transport în comun: cu autobuzul 30 dinspre centru cu oprire la staţia Parcul 14 iulie (pentru clădirile liceului si ale şcolii primare). Se traversează părculeţul în diagonală spre partea stângă şi se continuă pe strada Alexandru Vlahută. Este la aproximativ 300 m şi 2 min de mers pe jos.

Cu autobuzele care leagă Piaţa Mihai Viteazul şi cartierul Grigorescu (28, 28B, 26, 41) se coaboară la staţia Parcul 14 iulie şi se continuă pe jos aproximativ 3 min în direcţia de mers a mijlocului de transport.

Pentru clădirea gimnaziului, aflată aproximativ 550 de metri mai sus pe str. Alexandru Vlahuţă, accesul se face cu aceleaşi mijloace de transport în comun, dar cu coborâre la staţia imediat următoare şi apoi pe jos încă aproximativ 3 min.

Accesul între cele două adrese ale şcolii se poate face pe jos în aproximativ 6-7 min.

Pentru admiterea în clasa a IX-a se susţin probe de aptitudini sau ale testări (ex. test la limba engleză)?

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” nu susţine niciun fel de teste de aptitudini sau alte examene, concursul de dosare realizându-se conform metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2014-2015 prin ordinul Ministerul Educaţiei Naţioanale nr. 4925/2013.