De George Roman

Sunt atât de emoționat. Mâine merg în vacanță la bunica pe care o cheamă doamna Parizer.. cu Ardei. Să nu uit să mă prezint: numele meu este Salam… Salam de Biscuiți si data mea de expirare este 23.09.2014. Sunt considerat de părinții mei foarte prețios deoarece toți știm cât de mult costă acum salamul! Bunicul mă consideră un bleg, insă eu am o părere mult mai bună despre mine. Sunt cu rom si mă consider UNIC si INEGALABIL.

Să trecem la subiect! Am urcat în Pulpița, mașina mea şi am pornit la drum, m-am întâlnit cu soții Cremvuștilă și Cârnăciorul, familia de alături care mă consideră inteligent pentru ca știu sa pun propoziții la diateza pasivă!

Până în Honolulu, locul în care se află casa bunicilor este drum lung și am de traversat o mulțime de orașe. Înainte de a ajunge in Orașul Brânzeturilor, m-am ciocnit de un Ciolan imens, pe românește spus un autobuz, şi a trebuit să plătesc o taxă de două oase….de pui, adică mai mică. În sfârșit am ajuns şi în Orașul Brânzeturilor, unde am ținut neapărat să-mi vizitez iubita, pe numele ei de alint… Brânzica de Vacuță. Familia ei crede că eu nu am ce căuta in preajma fiicei lor, pentru că miros a rom. Și totuși, m-am întalnit cu Brânzica cu care , timp de zece minute am format un aperitiv după care mi-am luat rămas bun și mi-am continuat călătoria.

Mi s-a făcut taaare foame și am poposit la Mc CowHorse Donald’s unde am mâncat niște aripioare de cal si câteva planetare de pui crocante… și usor picante. Mi-am ocupat locul soferului in Pulpița, mașina mea, și am pornit prin Pădurea Brânzei Dulci pe unde se revărsa marea Cascadă de Lapte căruia i-am făut o poza!

Mai aveam doar un oraș de traversat pâna să ajung la bunici, orasul Vel Pitar. Aici locuiește vărul meu Franzeluță cu Susan cu mătușa mea Pâinica de Secară şi unchiul meu Pâine Neagră cu Tărâțe. Unchiul meu e un tip amuzant, dar niciodată nu înțeleg tot ce-mi spune pentru că nu știu limba negrilor.

Chiar când am ajuns în fața casei lor, afară a început să pâinească, adică să fulguiască cu miezi de pâine, drept urmare am fost atacat de păsări flămânde! Am înnoptat acasă la Pâine Neagră cu Tărâțe care s-a inspirat din pățania mea cu păsările și a inventat o nouă aplicație online pe nume Angry Birds, accesibilă pe android.

A doua zi, după plecarea păsărilor m-am lipit de Pulpiță si am plecat din nou la drum. Am urcat dealul Ștrudelului cu Măr, l-am coborât si am ajuns in Honolulu unde mi-am întalnit in sfârșit bunicii, Parizer bunica si Șunculita bunicul. Honolulu este un oraș mare plin de semipreparate din carne și de căței flămânzi și ușor agresivi. Un zgârie nori din kebab tronează chiar in mijlocul orașului.

Bunicii mei locuiesc chiar la marginea lacului Sângeros într-o casă de modă veche. În spatele casei au un grajd unde îsi cresc animalele: găinile, mici bucățele de carne care se mișca aiurea in jurul axei lor, nu fac ouă, ci carne. M-am dus să le văd, iar în acel moment a început sa se zguduie pământul. Orașul era atacat de un câine cu trei capete; am început să fugim până in Vel Pitar unde ne-am adăpostit sub o bucată de chiflă. În fața noastră a aterizat o mașinuță de carne molfăită. Nu am stat mult pe gânduri si ne-am urcat în ea. Conduceam cât de repede se putea, având în vedere că eram urmăriți de câinele monstru!

L-am pierdut pe drum și am ajuns cu bine acasă la mami și la tati care și-au comandat mâncare de la Mc CowHorse Donald’s, pe care doreau să o impartă cu noi. Sper că această întâmplare v-a facut foame si presupun că la acest sfârșit de săptămână veți ieși cu prietenii la un grătar!